Kuzey kutbunun hep üstündesin, pusulam seni gösterir her zaman. Hey ya hey ya heya hey, o hey. Ağaçlar Kuleli Şatolara dönüşür.

21 Mart 2013 Perşembe

Su kaplumbağalarından anahtarlık??! Nerede? Çin!

Bu haberi okuyunca insanlıktan utandım.
Yer: Çin...!Turistlere küçük, sevimli su kaplumbağalarını 1 Euro karşılığında vakumlanmış plastiğin içinde satıyorlar..anahtarlık niyetine..süs eşyası..canlı bir hayvanı!!! Hayvanlar havasızlıktan, açlıktan ve yer darlığından kısa sürede ölüyorlar...



                    bu paketlenmiş hayvanların uğur getirdiğine inanıyorlarmış...



Kendinden güçsüz olanı ezmek..

The Experiment-Deney filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Hayvanlarla çocukluğumdan beri aram çok iyidir. Küçükken tavşanlarımız vardı, onlara labada topladığımı daha dün gibi hatırlıyorum...uzun kulaklı kocaman tavşanlarımıza:), kırmızı yanaklı papağanımız, başını eğerek selam verirdi:)) cır cır bağıran kanaryalarımız..babam hayvanları çok severdi..nur içinde uyusun. Kelebekleri kovaladığımı hatırlıyorum, çekirgeleri yakalayıp, bırakırdım:)) Kertenkele ve fındık farelerini çok sevimli bulurdum:D...


doğa ile içiçe büyüdük...


Çocuklarım yavru köpek diye tutturunca, 6 sene önce su kaplumbağaları aldık. Büyüdükçe yaşam alanlarını genişletiyoruz:) Güneşi seviyorlar..





İki sene önce Polatın performans ödevi:




                                                 
                                                       :)) kaplumbağamız firarda..





sevgilerimle

7 yorum:

  1. Köpeklerin ve bilumum hayvanların.pervasız bir şekilde yendiği bir ülkeden başka ne beklenir.Allah ıslah etsin.

    YanıtlaSil
  2. Kalabalık ve çok karmaşık bir ülke..onların yaşam biçimlerini anlamak zor Fatma hanım:) Çin'in daha 10 yıl öncesine kadar ayak küçültme gelenekleri vardı..güzellik uğruna kadınlar ayaklarını deforme ediyorlardı..sonuç: ömür boyu yürüyememek!

    YanıtlaSil