Kuzey kutbunun hep üstündesin, pusulam seni gösterir her zaman. Hey ya hey ya heya hey, o hey. Ağaçlar Kuleli Şatolara dönüşür.

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Anneler günü etkinliği hediyelerim kargoya verildi
















Bir dalda iki baykuş için hazırldığım Anneler günü etkinliği hediyelerim bir hafta gecikmeyle bugün kargoya teslim edildi. Salı günü sahibinin kapısını çalarlar :) Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla güle güle kullanman dileğiyle Çiğdemcim...

Sabahın 5'inde gelecek haftayı düşünüyorum..Oğlum'un proje ödevini :) Türkçe projesiyle geldi..2 gün içerisinde 25 sayfalık bir hikaye yazıp, kitap halinde öğretmeni'ne teslim edecekmişiz. (ödev 1 ay önce verildi) Onca işin gücün arasında başladım yazmaya :) Neyse ki teslim süresi cuma gününe kadar uzatılmış :) Hikaye'ye tam odaklanmışken bu sefer de 'hikaye'den vazgeçtim, ben Karagöz ile Hacivat'ı sunucam' dedi benim canımm oğlum.:)))) evet sevgili blogum, şimdi yine ve tekrardan başa dönüp Karagöz, Hacivat ve sahnesini tasarlamam lazım. El yapımı olması gerekiyormuş. Bu sefer kuklaları ahşaptan yapmayı düşünüyorum. ( kartondan yaptığım onca Karagöz çöpe gitti..her sene illa bu kuklalar çıkar karşıma)

Ayın 29'una kadar 30-40 tane ayıcıklı kese dikmem lazım, yeğenim sünnet düğünü için..malzemeleri çarşamba günü alsam yetişir diye düşünüyorum..

Bu da yarım kalmış hikayemiz :) İsimleri tek tek anlamlarıyla incelemiştim..Highland bölgesinden Inverness kalesini hikayemize uygun görmüştüm :) Mcwolf klanını uydurdum..

İskoçya'nın kuzeyinde gizemli bir ormanda Mcwolf klanın'dan Logan, savaşçıları ile birlikte kötü bir büyünün etkisi altında kalmışlar.
25 yıl öncesi Inverness..
Güçlü ve gözüpek Kral Hector'un ikinci oğlu fırtınalı ve yağışlı bir gecede dünyaya gelir. Annesi orta avrupa'dan soylu ve güçlü bir ailenin kızı olan Olivia, ikinci çocuğunu kucağına almaktan büyük sevinç ve gurur duyar. Kral Hector çocuğunun ismini fırtınanın  sertliğine bakarak, doğan oğluna sert anlamına gelen Logan adını verir. Logan daha doğar doğmaz hareketli ve güleryüzüyle etrafına neşe ve ışık saçmaktadır. Logan abisi Dolaidh'ten iki yıl sonra dünyaya gelmiştir. Leydi Olivia bir anlık Dolaidh'in doğduğu günü düşünür ve yüzünde bir tebessüm belirir. Dolaidh çok iri ve güçlü görüntüsünün altında son derece duygusal, zeki ve iyi bir çocuktur.
  'O özel bir çocuk' diye fısıldar Leydi Olivia, o sırada kocası Hector Dolaidh ile birlikte odaya girerler. İki yaşındaki Dolaidh kardeşini görmeye gelmiştir, Leydi Olivia mutluluktan göz yaşlarına engel olamaz.
 O esnada Logan'ın doğumu nedeniyle İnverness kalesinde büyük bir kutlama yapılmaktadır.  Dost klanların reisleri ve tüm soylu aileler iyi dileklerini sunmak ve krala bağlılıklarını göstermek için kaleye gelmişlerdir.  Hector eğlenceler sürüp giderken Olivia'yı düşünmektedir, güzel savaşçı kadınını hala ilk günkü gibi sevmektedir. Düşüncelere dalıp gider, ilk tanıştıkları gün gözlerinin önüne gelir ve gülümseyerek iç çeker.  Ziyafet masasında yanında oturan ve Hector'u sırıtarak izleyen çocukluk arkadaşı Mcwolf klanının lideri Gunn arkadaşının sırtına vurur.
' Dostum senin bu romantik haline katlanamıyorum'.

sevgiyle kalın..


Nükleer santrale hayır!

6 yorum:

  1. Hediyeler harika eline emeğine sağlık canım....hikayede güzeldi 25 sayfa ne yazdın merak ettimm:))))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım:) dur şimdi önce kuklaları bitiriyim :)) yaz tatilinde hikayenin üzerinde çalışıcam, belki roman olur :D ah Polat ah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Çiğdem'in blogunda hediyelerini tek tek gördüm eline emeğine sağlık canım benim hepsi çok güzel olmuş gönlü geniş yüreği güzel arkadaşım kesene bereket.....sen romanda yazarsın eminim:))))hadi bakalım hayırlısı

      Sil
    2. Sağolasın Öznurcum, hepimizin kesesin bereket :) korsanlara bakıyorum..sünnet şekerlerini bitirdikten sonra sıra da sen varsın canım arkadaşım ;)

      Sil
  3. Hediyeler çok hoş. Eline emeğine sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkkür ederim İlknur hanım :) Sevgilerimle <3

      Sil