Kuzey kutbunun hep üstündesin, pusulam seni gösterir her zaman. Hey ya hey ya heya hey, o hey. Ağaçlar Kuleli Şatolara dönüşür.

24 Kasım 2012 Cumartesi

Steckenpferd (sopalı at) yapımı:)

Yavuzum 21.11.2012 tarihinde 4 yaşını bitirip 5 yaşına girdi:) İlk defa doğum günü kutlamasını ertelemek zorunda kaldım...-Yuhhuuu Party..Anne Party var..Korsan Partyy? ....Her sene Korsan kılığına bürünmekten sıkıldım..çocuk'ta haklı:)...doğduğundan beri korsan kılığına giriyor:D








Karar verdim...bu sene Şövalye Partisi yapılacak:) Zamanım kısıtlı..bu haftayı şövalye giysileri, kral kıyafeti dikmekle geçiricem...dekorasyonu düşünmek bile istemiyorum:D

Şövalye Doğum Günü Partisine yakışıcak bir hediye hazırladım oğluma..o da 1 hafta mı aldı..
Sopalı at yaptım:)



Kullandığım Malzemeler: Çam ahşap Plaka, boya malzemesi, fırça, matkap, dekupaj testere, delik açmak için sivri uçlu tornavida, kurdela, deri, lazım olmayan silikon kalıp, zımpara kağıdı, ahşap macunu, vida, somun, ikea vidaları, ahşap sopa ( ben perde çubuğu kullandım)




Google görsellerinden Steckenpferd (almanca) sopalı atları biraz inceledim...ahşap olanlar dikkatimi çekti..Evdeki 'ahşap rezervlerimi':) kontrol ettikten sonra..'yaparım ben bunu' diye düşündüm ve işe koyuldum:)...ve böylece sopalı at maceramız başladı..

Ahşap çam plakanın üzerine bir at kafası çizip, kestim




                                                                                 :)





                                           
                        kesme işleme tamamdır..şimdi ahşabı macunlama kısmına geçiyoruz:)



ahşap macunu ve spatulam...aslında spatulalar esnek olur..bununla idare etmek zorunda kaldım..bu şey! spatula değil..duvar kazımak için mi kullanılıyor? bilmiyorum..macunu sürerken çok zorlandım..



macunu ahşaba bolca sürdüm..YANLIŞ YAPTIĞIMI macun kuruyup, üstüm başım (zımpara yüzünden) bembeyaz olunca anladım..arkadaşlar macunu ince sürmekte fayda var:) benden size tavsiye:D Hayalete dönmek istemiyorsanız ince sürün..



en sevdiğim bölüme geldik:) atımızın tutma yeri için delik açtım...önce çizdiğim halkanın içine matkapla 4 adet delik açtım..daha sonra testereyle daire şeklini verdim..sopanın gireceği yer 2mm büyük olunca (sinir şey!), kullanmadığım bir silikon kalıbını kesip , sopaya çiviledim. Tutma yeri sapasağlam oldu:) Nescafe eşliğinde boyamaya başladım..



En zor kısım: atın kafasını sopanın üzerine oturtma

eskimiş mobilyaları atmadan önce, detayına kadar incelerim..bana değişik gelen şeyleri de saklama huyum vardır:) benim kurtarıcım İkea vidalar:))



Matkabı kullanmadan önce, sopanın içine, sivri bir tornavida yardımıyla delik açtım..şimdi matkabı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz:)) ( testereyle çalışmayı seviyorum, matkaptan korkuyorum)
Deliğin, vidanın boyunda olması önemli! Daha sonra çekiçle vidaları deliklere yerleştirin..aynı işlemi atın kafasına da uyguluyoruz..




Şimdi sırada tekerlek yapımı..



aynı ahşaptan 2 yuvarlak parça kestim...sopaya matkapla delik açtım..15-16 cm civarında bir vidayı bu üçlünün içinden geçirip, somunla kapattım:)




el yapımı sopalı at:)

sevgiyle kalın...


15 yorum:

  1. harika olmuş bende sopalı at diyince çoraptan yapılan çıkıcak sandım bu dahada bir güzel olmuş.ogluşuna nice seneler...
    yorum kısmındaki kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum sayın artar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Ececim:) ahşaptan yaparsam, daha kalıcı olur diye düşündüm:)) - kelime doğrulamayı kapattığımı sanıyordum..! :)

      Sil
    2. düzelttim Ece:) kelime doğrulama:hayır:)

      Sil
  2. Söyleyecek birşey bulamadım şimdi, şahane olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tuğba hanım:) Çoko Prensi öpüyorum, çok tatlı maşallah..

      Sil
  3. ama sade kahve haklıymıs ne guzel bır blog... bende bayıldım vallahı

    YanıtlaSil
  4. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim:) sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, muhteşemmm ötesii olmuş diyecek birşey yok.. Bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    www.bensukaya.com

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Bensu hanım:) blogunuzu takibe aldım:) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Elinize sağlık... Bende bekleriim...
    http://ebru504.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Harika şeyler yapıyorsunuz bence :)

    YanıtlaSil
  9. Yeğenim:)) sen de harikasın:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba özlem; tanıştığıma çok memnun oldum. Çok tatlı bir oğlun var. GEzintiye başlıyorum sayfaların arasında.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Zeynep:) senin İsviçre gezisi fotoğraflarını doya doya inceleme fırsatım oldu..doğası, insanları, eğitim sistemi, yaşam biçimi ile muhteşem bir ülkedir orası..18 sene Zürich/Thalwil'de yaşadım..benim 3 oğlum var, blogunu inceledim..kızın, annesi gibi resim yapıyor:) yaratıcı düşünce'yi resimle beslemek lazım, çok güzel:)..benimkilerin ilgi alanı karikatür..defterlerin kenarlarına küçük, küçük silahlı, bombalı çöp adamlar çiziyorlar:( resim kabiliyetleri sıfır..ümidim Yavuz'da:) sevgilerimle.

    YanıtlaSil