Kuzey kutbunun hep üstündesin, pusulam seni gösterir her zaman. Hey ya hey ya heya hey, o hey. Ağaçlar Kuleli Şatolara dönüşür.
5 Mart 2015 Perşembe
Sülük besliyoruz :)
Yavuz 2. sınıfta...konumuz çarpım işlemleri. İnternetten bulduğum çalışma kağıtlarını çok beğendi :) Kendi kendine rahat çalışabilmesi için dinozorlu olanlarını kaplattırdım.
Geçenlerde Eminönüne keçe almaya giderken Dinçer'den sipariş geldi...'anne bana sülük lazım' dedi...araştırmacı ve meraklı olduğu için tamam dedim. Sülük...koyarız kavanoza bir kaç tane ot atarım içine oldu bitti diye aklımdan geçiriyorum...Öyle değilmiş...bu küçük solucanların kanla beslendiğini biliyordum ama belki kan haricinde de farklı beslenme yöntemi vardır diye düşünmüştüm ..yokmuş. 500'den fazla sülük türü varmış. Türkiye sülük ihracatında 1. sıradaymış. İnsan ve hayvan kanıyla beslenen sülükler en küçüğü 1 cm en büyüğü de 2.5 cm olup yaklaşık 20 cm'ye kadar uzuyormuş. Hirudo medicinalis..bizim tıbbi sülüklerin cinsi bu olmalı. Amazon ormandakilerin boyları 30 santimetre'ye kadar ulaşıyormuş...uzayınca 2 metre'ye mi yaklaşıyor? Korkunç :) elime yapışır korkusundan alamadığım sülükleri oğlum dün okula götürmüş..Biyoloji dersinde bir güzel beslemişler onları...mercedes amblemi gibi iz bırakıyormuş! Temiz suyu klordan arınmış suyu seviyorlar...laboratuvar ortamında nasıl besliyorlar bu hayvanları? evcil hayvan olarak kabul etmeyeceğim şimdiden kesinleşti.
Dün haberlerde sahte bal ile gerçek balın ayırt edilmesinin mümkün olmayacağını söylediler. :)
Ortaokul öğrencileri için bilim uygulamaları kitabına bir göz atın. ;)
sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder